Ruby Lemm van DDB naar Skipintro

Ruby Lemm, nu client services director bij DDB Amsterdam, stapt per 1 januari over naar Skipintro. Ze wordt daar algemeen directeur, en partner van Hans van Dijk en Yacco Vijn. Skipintro wordt een reclamebureau dat, naar eigen zeggen, “plezier heeft in moeilijke dingen, zoals cultuur. ”

Ruby Lemm heeft 20 jaar gewerkt bij grote bureaus als DMB&B, Publicis, en DDB. Bij DDB was ze verantwoordelijk voor klanten als Achmea, FBTO, McDonalds, Mexx en Volkswagen.
Skipintro is drie jaar geleden opgericht door Hans van Dijk en Yacco Vijn. Beide hebben een verleden bij Lowe-bureaus. Van Dijk o.a. als copywriter en partner van Bart Kuiper bij Kuiper & Schouten, Vijn als art-director bij Lowe Digital.

Skipintro begon als internetbureau, maar “we zagen onszelf de laatste tijd al steeds meer ‘gewone’ reclame maken. Onder andere voor het Rijksmuseum hebben we een paar opvallende en succesvolle dingen kunnen maken.”
Met Lemm erbij wil het bureau zich wat verder specialiseren. “Kijk, voor zoutjes zijn er genoeg bureaus. Wij denken dat we goed kunnen zijn in dingen die wat ingewikkelder zijn, die wat meer inhoud hebben. Cultuur is daar een goed voorbeeld van. Maar denk ook aan media, muziek en amusement”.

Skipintro wint bij de Communication Arts Design competition 2004

Het Amerikaanse tijdschrift Communication Arts – “The premier journal for creatives since 1959″ – heeft de Rijksmuseum Schiphol uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘information design’ van de Interactive Design competition 2004, waarvan het jaarboek zojuist op de deurmat is gevallen bij het europese hoofdkwartier van Skipintro.

De ‘Communication Arts design competition’ is een van de meest prestigieuze internationale prijzen voor interactieve media.

Bekijk de de paginas uit het jaarboek als .pdf (of mocht u graag een overzicht hebben van het beste interactieve werk van 2004, koop het jaarboek online of bij de betere kiosk).

Rijksmuseumcampagne haalt voorpagina Parool!

In Het Parool van 5 maart staat een stukje over de campagne voor het Rijksmuseum. Het staat zelfs op de voorpagina. En het staat op de site van Het Parool. Wij vonden het Parool altijd al een heel goede krant.

“The making of” van onze verbouwingscampagne voor het Rijksmuseum in DZone

In het januarinummer van het blad DZone staat een bijzonder goed stuk over “the making of” van de Rijsmuseum campagne. Denkelijk is het zo ontzettend goed, omdat wij er zelf in genoemd en geciteerd worden. Er wordt nu gewerkt aan een “making of…” van deze “making of…”, en misschien komt er later nog een stukje over hoe we dat dan weer gemaakt hebben. Het artikel is alhier beschikbaar als pdf.

Meest geëmancipeerde bureau van Nederland?

meetlatSkipintro is tijdelijk het meest geëmancipeerde bureau van Nederland. Wij wonnen namelijk zomaar de Gouden Meetlat 2003 van het blad Opzij. Nou ja, wij… eigenlijk won het Rijksmuseum de genoemde Lat, want de prijs is officieel voor de klant.

Het was nog een behoorlijk spannende avond op 30 januari in Christofori. De klant, vertegenwoordigd door Jolien Schuerveld en Boris de Munnick, had er alle vertrouwen in, maar wij knepen hem (nee, niet Boris) nog behoorlijk. De XS4ALL advertentie van N=5 was emancipatoir gesproken namelijk ook niet voor de poes, wat misschien een foute uitdrukking is.. Maar uiteindelijk kwam alles goed, en dus stonden wij ineens op het podium met Cisca Dresselhuys, de godmother of emancipatie zelve. We kregen bloemen, een oorkonde en de lat zelf.

Alle eer dient uiteindelijk natuurlijk te gaan naar Rachel Ruys (1664-1750), die het verpletterend mooie schilderij maakte dat in de prijswinnende advertentie stond, en dus ook nog 10 kinderen baarde. Wie de campagne heeft gemist, klikke hier.

Bij het vertrek kregen wij nog een tasje van Opzij met daarin o.a. een geurtje. Yacco bleek duidelijk het meest geëmancipeerd, want die koos het tasje met het meisjesgeurtje voor zijn lieve vrouw.